1.12.2011

JoUrNeY To De HoMe!!! T.T (PPS)


salam




Hari ini ei kena balik lambat…aunty ei kena siapkan projeknya…mungkin kene stay sampai pukul 8 tapi hampir pukul 9 mereka tak settle-settle lagi…ei yg 1st day ABC/PMS keluar mencari stok akibat kehabisannya…*jangan ngada-ngada tanya stok apa!


kemudian ei ambil abang diopis nye, lepas isi minyak, kami melepak pula di mapley, kemudian tapau berger untuk aunty 

hari mula renyai…kami naik ke opiz pula…pada pukul 11malam…*di opiz bole beronline…




hampir pukul 1pagi, baru aunty mengajak kami pulang…
sebaik berada di lobi sahaja, hujan mencurah lebatnya…ei mengeluarkan payung yang hanya mampu memuatkan dua orang bersaiz kecil, tapi ei seorang saja yg pergi amek kereta.



semasuk je ei dalam kereta, ei dapati air-cond tidak berfungsi…*air-cond kete tuh memang gila sikit, hanya akan berfungsi ikut sukat hatinya sahaja!

ei kemudian bergegas ambil mereka yg menunggu di lobi…



ei drive keluar opiz…dengan hujan lebatnya, dan air-cond tak berfungsi…teramatlah payah ei nak melihat jalan yg gelap pada pukul 1PAGI!

cermin mula berkabus kerana kami tidak bukak tingkap…

ei mula kepayahan!


ei merangkak sehingga di bus stop depan Kilang GAB (Guiness Anchor Berhad)
ei berhenti seketika,

kami mula mencari sesuatu untuk mengelap cermin…

dan disebabkan ei pown boleh dikatakan baru lagi pakai kete,

 jadi dalam keta memang NON-ADA TISU!!!!!

dan ei jugak bukanlah minah tisu yg tak boleh hidup tanpa tisu!!!!

 kalau korang, apakah yang akan korang guna untuk lap cermin keta bila berkabus??????????

memula aunty soh abang bukak baju kemejanya…

“Tak boleh!!!Ini baju baru!!!” alasan abang.


aunty ei kat belakang yang pelahap kebulurnyer, dia dah berjaya abiskan burger. pabila disaat ei mencari tisu, dan kemudian dia bertanya…

“Tisu bekas lap burger ni boleh tak????” sambil tersengih-sengih.

watderfish!!!dia dah lap mulut dia bekas makan burger nak lap kat cermin!!!!


ei diam, kemudian berfikir

‘Ah, bolehlah.Ini jerk yang ada!!!’


bayangkan kat dalam punya tebal kabus, nak taknak ei terpaksa gak lap cermin gunakan tisu.

“Bukak lar tingkap, suhu diluar terlalu rendah berbanding suhu dalam kete…”aunty mulakan hipotesis nya

kami terpaksalah turunkan tingkap separuh…

air masuk dalam kete korang jangan tanyalah wey!!!hujan lebat kot

memang kami kebasahan!!!

kami rasa dah macam naik motor tahu!!!

*iyela, naik kete pown bila hujan lebat kena benti...dan boleh basah, apacer??????


kami nak balik!!!kami tak nak tunggu lagi!!!jam sudah masuk pukul 1PAGI!!!


kami berusaha mencari kain atau apa-apa sahaja untuk lap cermin…namun kabus kat cermin masih lagi tak boleh hilang…kemudian abang ei bagi idea paling CAMTAEK SANGAT!!!


“Lap pakai STOKIN aku boleh tak???”


“APA???eeeeeeeeeeee!!!” kata ei + aunty serentak!!!

“Eh, stoking ni baru hari ni pakai tau!!!”jawab abang memenangkan stoking kesayangannya.

lalu abang membuka kasut dan stoking nyer…kemudian mengelap cermin dengan stokinnyer!!!

erk?????kami kejijikan melihat tingkah laku abang!!!
lepas abang lap cermin, kemudian dia pakai semula stoking busuknyer itu!!!

erk????*sekali lagi kami kejijikan!!! -.-”

berkat abang mengelap cermin menggunakan stoking-nyer…kabus sedikit kurang…dan hujan sudah tidak lebat seperti tadi…dan ei pown mula bergerak…

disebabkan hujan, ei terpaksa dekatkan badan dengan stereng…untuk menajamkan lagi mata…walaupown hari sudah pukul 1 pagi, namun masih ada juga kereta….*owh, KL yang tak pernah sunyi…pabila wira mula bergerak…angin malam yang berserta hujan itu meniupkan bau-bau dari cermin…


lalu terhidulah ei bau burger hasil dari tisu aunty lepas makan burger…
ei rasa macam nak makan jerk cermin tuh!!!

selang beberapa minit, terbau pulak kaki abang!!!


HASIL DARI PENGELAP SPE-SIAL!!!!!


korang boleh imagine bau kaki yang terperap seharian kemudian basah terkena hujan?!!!!

ei terasa seperti kaki abang ada betul-betul dekat hidung ei!!!! T.T
time tuh mulalah terasa macam nak tumbuk abang sedas, duapulohdas!!!

sumpah wey!!!BAUNYER SANGAT 'NIKMAT'!!!


kembang-kempis hidung ei menahan bau!!!nak lempang, itu abang sendiri
bukan camtaek lagi…ini dah macam shilaker tahu!!! T.T”


#####


ei teruskan gak drive dengan gagahnyer penuh berhati-hati…ei pasang lampu paling besar walaupown kat Federal memang dorang dah pasang lampu


yup, ini 1st time ei meredah hujan waktu malam cenggini…

bukan dua mata, tapi enam mata yang memerhati jalan, semuanya berasa gelisah dalam kebasahan menahan kesejukan…dalam hati bertawakkal…

“Ya Allah, selamatkanlah kami…”

pabila ada susur dari kiri, jalan tersebut agak landai…bila landai, maka akan ada air yang bertakung…


korang boleh imagine apa akan jadi???
yang pertama, ei dapat elak…

bila di susur yang kedua kat area Mid Valley…lagi banyak air yang bertakung…


ei mula berjalan perlahan-lahan…namun kereta dilorong kanan agak SHILAKER…dengan lajunyer redah air tersebut!!!


KITAORANG YANG TAK ADA AIR-COND JD BUKAK TINGKAP, KOMPEMLAH BASAH!!!
DAN PERCIKAN AIR KAT CERMIN PUNYALAH BANYAK SAMPAI ei RASA MACAM ADA AIR TERJUN MENGALIR KAT DEPAN CERMIN JERK!!!SIKIT POWN TAKNAMPAK DEPAN!!!


yela…nampak air jerk!!!apapowntaknampak!!!


jadik ei terpaksa brek!!!dan bila ei break, kawasan situ pulak kawasan air bertakung!!!
keta berhenti!!!

semua dalam keadaan cuak bercampur cemas!!!

“JALAN!!!JANGAN BERHENTI!!!” jerit abang dan aunty ei.
kemudian abang sambung…

“Nanti mati engine!!!”

apalagi…ei pown tekan pedal kasik jalan laju!!
sudahlah bawak auto…klo mati engine memang naya!!!

di susur dekat area Connought…jugak agak camtaek!!!
bayangkan ei berada di tengah-tengah…

kiri dan kanan ada kereta dan depan ada lopak air…
dan kedua-duanya dengan laju nyer langgar lopak air tuh!!!
kali ni bukan takat tangan ei sahaja yang basah!!!

TAPI DENGAN MUKA SKALI!!!

YUP, LOPAK AIR TUH KENA KAT MUKA KORANG!!!

korang rasa CAMTAEK ker cam SHILAKER????????

#####


Akhirnya kami selamat sampai umah pukul 2PAGI!!!
Dalam keadaan basah yang tidak kuyup!!!


Yup, Alhamdulillah…

ei rasa cam nak sujud syukur wey!!! T.T
keesokannya...terus hantar repair air-cond wira!!!
camtaek!!! -.-"


 p/s :: pengalaman pahit ei…antaranya dalam entry Journey To The Home
tapi ei edit sikit tok contest ni…
sape nak join, bole usha kat sini.

No comments: