1.24.2011

Taman Rahsia dan Ikan Besar


salam…

 
sekarang ni ei tengah gila dengan Korean drama yg ditayangkan kat channel astro One HD!
sekarang ni tengah hot citer Big Thing/Dae Mul dan citer Secret Garden!
masa hujung minggu, hampir satu rumah dok tengok citer tuh
penat lar pak cik ei g loading video tuh kat mysoju atau kat wat tv…
dia maleyh nak download, jadi tunggu buffer sampai lebam…
kendian kami sambungkan dari pc ke tv!
ada beberapa episode yg ei tak sempat tengok…camtaek tol!tapi dah tengok sampai episode akhir…hehehee


 
Secret Garden


Citer ni kat Korea baru jerk tamat disiarkan pada 16 Januari 2011 kt Channel SBS. Citer ni sedikit tahyulnya…kerana ada adegan bukan 18SX tapi…er…sedikit fantasi.

Sebab lelaki dan perempuan tu akan bertukar roh/badan pada hari hujan. Kteorang dah tengok sampai abis. Yang episode special punya belom lagi. Siyesly, memang best sampai korang rasa tak sabar-sabar akhirnya korang akan donlod citer ni tanpa menuggu waktu ianya disiarkan kat astro One.*kteorang ler tuh xP





Dae Mul / Big Thing / Big Fish



Citer pasal president perempuan yg pertama di Korea! Pergh, memang giler seksaited lar! Bayangkan dari seorang bekas wartawan yg tak tahu apa-apa tentang politik boleh jadi President!*kalau tak silap, ianya berdasarkan komik

Hurm, sebenarnya ei tak minat sangat pasal politik ni…banyak sangat korupnyer…tapi bila tengok citer ni…banyak mengetengahkan disebalik isu politik yg ada…

Dari situ, ei mula paham apa itu politik…mereka lebih mementingkan kepentingan sendiri dari kepentingan rakyat kononnye yang sering diwar-warkan…huh!

 
Nak cari politik yg telus? Rasanya memang SANGAT sukar!

13 comments:

marina anakcikbob said...

aku xboleh tgk citer korea..kang xbenti2 asek nak tgk je..
dulu ms dok kg,adik aku salu gadoh dgn bapak aku nak tgk 8tv kul 830.bapak aku nak tgk berita..
last2 sekarang ada 2 remote astro..ha, berebut la korg.. hahahaha..

Lya Colours said...

hoih ko sama la dgn adik aku ok, pakat maraton korean drama. kat KBS tuh lagi la, hantu maraton btol

AyuE SurihanyOt said...

aku baru copy cerita tu dr kawan aku..tak tgk lagi sbb keja bertimbun...waaaaaa nak tgk cepat..

Whoopz said...

drama korea slow sgt.. X best.. Heheh

eiffel said...

@marina anakcikbob :: ada 2remote astro?giler lar!byahahahahahahahahaaa

eiffel said...

@Lya Colours :: kita serupa!byahahahahahaa

eiffel said...

@AyuE SurihanyOt :: wah...rasa cm nk copy jerk dr ko xP

eiffel said...

@Whoopz :; habis tuh, drama mne yg laju? xP

hamzah ian said...

benci korea.. grrr

six.september said...

aaaaaaa
aku tak boleh mula tengok cite korea
nanti ponteng kelas la jawabnya

maCy said...

teringat seoul garden. keke

Whoopz said...

drama jepun.. Maria ozawa.. :) tiap2 episod tukar hero..

Catherine- said...

aku pon x ske politik.. x paham.. n kalo buleh mmg x nak faham.tp ade la jugak aku faham2 sikit pasal politik ni.. xdelah buta politik sgt kan.. ehehe...

aku xde ms sgt nk tgk tv.. ape punya buta daa~