1.11.2011

Wiper Yang Stylo


salam…


klo ei citer, korang tolong jangan gelak, ye…

hish, malu plak nak citer…*tajuk poyo!


macam ni…sekarang ni kan kat kl asyik hujan jerk…

disebabkan ei guna kete tua, dan hampir sebaya dengan ei…

22 dengan 17 tahun tak jauh beza, ye tuan-tuan…hanya lima tahun…ye, HANYA!

dan wiper yang ada kat kete tuh, ei dapat rasa ianya seperti tidak pernah bertukar sejak berpuluh tahun dulu…*berpulun tahun?


oke, abaikan…

jadi, bila wiper dah tak boleh nak mengelap atau dah tak mampu nak melekap di cermin, ia akan mengakibatkan kekaburan yg teramat dikala hujan lebat, nak-nak klo korang kuar umah pukul 6.30pagi…dalam erti kata lain, pekat malam atau dinihari…


sisa minyak yang tertinggal di cermin, sangat menyukarkan pandangan…*walau pown sudah dicampur dengan air sabun…

mujurlah ei masih belum mempunyai masalah mata seperti silau atau rabun…syukur…

tersangatlah merbahaya…jadi, ei pown belilah sepasang wiper kat giant,
ala, yg buat promotion-promotion tuh!

fine, ei tak pernah pasan pown wiper tuh sebenarnya panjang sebelah atau pendek sebelah…
bila beli, baru tahu!

dan ada sorang aunty tuh dok gelakkan ei…camtaek tol! -.-”



...

oke, ni citer terpenting!


bukak wiper walau pown sedikit berkarat, tapi masih senang dibuka, tapi nak pasangnya…

siyesly ei tak berjaya pasang…bila panggil pak cik ei yg pasang…

dia pown sampai menggigil-gigil nak pasang, sebab agak leceh sedikit
nak masuk lubang, nak lekat, nak katuplah…

siap soh amek PLAYAR bagai!*jelas sangat sukar nak tukar wiper


**bila pak cik ei yg LELAKI pown susah nak pasang, jadi sebagai PEREMPUAN, ei sikit pown TAK MALU, tak berjaya pasang wiper tuh!standert lar tenaga perempuan, besar mana jerk pown…



dah terpasang…petang jumaat

sabtu

ahad


pagi isnin…hujan mula rintik-rintik di pagi hari…ei pown pasang wiper…
kabur…



‘Apesal kabur lagi yer?Dah pakai air sabun, dah tukar wiper, tak kan nk tukar cermin plak??????’



lunch semalam…keluar…dan hujan…
bawak kete, ei pasang wiper…tiba-tiba…


ada batang plastik di wiper driver terkibas-kibas sewaktu wiper bergerak ke kiri dan ke kanan
sambil drive, sambil ei perhati…


‘Plastik apa yg terkibas-kibas tuh?’
lepas seminit dua…baru ei tahu…

rupa-rupanya…

Plastik yg keras macam batang tuh rupanya pembalut kepada getah wiper tok lap cermin tuh!

ye, PEMBALUT yang sepatutnya dibuang!


dalam erti kata lain…dalam tiga hari tuh, ei lap cermin pakai plastic tuh bukan pakai getah wiper!!!
dan plastic pembalut tuh kaler hijau,


‘mamatik lar aku ingat KALER WIPER tuh kaler hijauuu…yelah, trend ker kan...rupanya pembalut dia jerk!’
camtaek tahu!


dan lagik camtaek bila korang tengah drive, plastic tuh elok berayun senada dengan wiper korang di kala hujan dan jalan diwaktu itu ramai pengguna jalan raya!!!


p/s :: tetiba mamat yang eksiden ngan ei tuh mesej bertanya kabar kereta ei semalam…

aunty :: mentang-mentang lar eksiden ngan perempuan, caring kemain… -.-”


8 comments:

marina anakcikbob said...

ko tny dia single lagi ke x.. gaji berapa, rumah da ada ke belum.. kalo sedap telinga mendengar jawapan dia, sila kasi no fon dia pada aku ye.. sedar2 la ko tu da d chop org..

eiffel said...

@marina anakcikbob :: trimas kerana mengingatkan aku xP

kata kila said...

nasib hujan.kalau tak hujan.sampai sudh tak tahu

eiffel said...

@kata kila :: sampai sudah tak tahu?tahu apa? xP

Catherine- said...

pelajaran berguna..kehkehkeh...

haLyZaQiut said...

kalau kita pon agaknya kita x tau...pembalut ke wiper ke getah apa ke...kih3...

maCy said...

adoi. eii ni macam2 cerita dgn kete dia. haha

fz said...

tahniah sbb berjaya buang plastik tu..haha